Yoga


yogasvartvit

Yoga är bra för både kropp och själ och har utövats i flera tusen år. I yogan får vi bl.a. bättre kroppskännedom, lugnare sinne, bättre djupandning och mer fokus på nuet men även smidigare och starkare kropp.

Yogans rörelser kallas asanas och varieras med olika andningsövningar-pranayama. Andningen är en viktig del i yogan och sker både in och ut genom näsan under hela passet. Att andas på detta sätt utgör grunden i träningen. Vid inandning syresätts kroppen och vid djup utandning rensas kroppen från slaggprodukter och gifter samtidigt som musklerna slappnar av.

Det finns många sätt och stilar att träna yoga på. För mig har det aldrig spelat någon. Alla är vi olika och tycker om olika saker. Det finns inga måsten inom yoga. Yoga handlar inte om att göra snygga positioner utan att göra positioner som känns rätt för sin kropp och sitt sinne.

Att bli medveten om sin kropp, sina handlingar och vad man själv mår bra av, det är YOGA!

Vad mår du bra av? Försök att hitta din inre väg och lyssna till vad ditt hjärta vill.


Ny i yoga eller ny hos mig? Du är varmt välkommen att höra av dig om du vill komma och prova.

Nytt på Kroppslyckan!!! Nia- en holistisk träningsform som inspireras av dans, kampsport och yoga! 


Måndag

18.30-19.50 – Vinyasa

Tisdag

17-18.15 – Pranayoga

18.30-19.30 – Nia

Onsdag

18.30-19.45 – Restoretive yinyoga

Torsdag

17.45-19.15 – Hatha

19.30-20.30 – Yin

Fredag

8-9.30 – Yinyoga HSP

This image has an empty alt attribute; its file name is IMG_1364-768x1024.jpg    This image has an empty alt attribute; its file name is emmelie-768x1024.jpg    This image has an empty alt attribute; its file name is IMG_1295-1024x768.jpg


Passbeskrivning:

Pranayoga – Prana betyder livsenergi och med hjälp av mjuka yoga- och andningsövningar försöker vi släppa taget på strävan och prestation och möta sig själv som den man är. Vi låter prana strömma i våra kroppar och bygga upp oss oavsett förutsättningar. Vi gör övningar som stärker muskler och leder. För dig som vill ha ett lugnare pass.

Hathayoga –  Vi kombinerar yogapositioner med andningsövningar och för att uppnå balans mellan kropp och sinne. Ett pass för både nybörjare och vana utövare.

Yinyoga – Återhämtning och inre kraft. Vi fokuserar på yin-delarna i kroppen så som skelett, fascia, bindväv, ligament och inre organ samt öppnar upp kroppens energisystem. Övningarna görs sittande eller liggande och vi stannar i varje position under flera minuter samtidigt som vi övar medveten närvaro – mindfulness

YinRestoretive/stresshantering – En meditativ och terapeutisk form av yoga som handlar om att slappna av och skapa återhämtning både mentalt och fysiskt. Alla positioner är liggande eller sittande och vi använder mycket props vilket gör det enkelt för alla att hitta in i positionerna. Första delen består av klassiska yinpositioner där vi stannar i några minuter. Andra delen är restoretive vilket betyder återhämtning, då stannar vi i varje position i 15 min för att ge kroppen terapeutisk återhämtning. Vi fokuserar på stresshantering och hjälper kroppen att slappna av med hjälp av b.la. massage, aromaterapi, akupressur och meditation.

Vinyasayoga – En dynamisk och fritt flödande yogaform. För dig som utövat yoga tidigare men också för dig som vill ha lite utmaning. Ordet vinyasa betyder flöde så här flödar vi i både dynamiska och statiska yogarörelser, både enkla och mer utmanande, tillsammans med andning i ett flöde. Ett kraftfullt pass men som också skapar balans och närvaro.

Nia – Nia är flödande och mjukt, kraftfullt och stärkande, rytmiskt och svettigt, meditativt och stilla. I Nia möts öst och väst i en träningsform inspirerad av dans, kampsport, yoga och mindfulness. Dansen ger dig glädje, form, frihet, uttrycksfullhet och kreativitet. Kampsport ger dig distinkta rörelser, kraft, fokus och balans. Yoga/Mindfulness ger dig närvaro, läkning, stillhet och andning.

Yoga och Nia ger dig:

  • Balans, fysiskt och mentalt
  • Ökad kroppsmedvetenhet
  • Ökad känsla av närvaro
  • Mentalt fokus
  • Tillfälle till läkning, fysiskt och själsligt
  • Kontakt med olika delar av din personlighet
  • Kontakt med din kreativitet och lekfullhet
  • Avslappning och energi

Yoga och Nia

1 pass / vecka – 2050 kr

2 pass / vecka – 2900 kr


10-kort: 1900 kr (finns i begränsat antal), välj fritt under veckan de pass som passar. Gäller även på Nia-klassen.

Enstaka gång för dig som inte går något pass: 200 kr

Plats: Yoga Souls Bollebygd, Forssa Företagscenter, Tegelbruksvägen 1 Bollebygd (samma ingång som Forssa bygg men en trappa upp).

Hösttermin vecka 35-50


This image has an empty alt attribute; its file name is kosteryoga15-768x1024.jpgHoppas att vi ses på yogamattan!

För ytterligare info och/eller anmälan, ring 0739362466 eller mejla>> lisa@kroppslyckan.se