Yoga


yogasvartvit

Yoga är bra för både kropp och själ och har utövats i flera tusen år. I yogan får vi bl.a. bättre kroppskännedom, lugnare sinne, bättre djupandning och mer fokus på nuet men även smidigare och starkare kropp.

Yogans rörelser kallas asanas och varieras med olika andningsövningar-pranayama. Andningen är en viktig del i yogan och sker både in och ut genom näsan under hela passet. Att andas på detta sätt utgör grunden i träningen. Vid inandning syresätts kroppen och vid djup utandning rensas kroppen från slaggprodukter och gifter samtidigt som musklerna slappnar av.

Det finns många sätt och stilar att träna yoga på. För mig har det aldrig spelat någon. Alla är vi olika och tycker om olika saker. Det finns inga måsten inom yoga. Yoga handlar inte om att göra snygga positioner utan att göra positioner som känns rätt för sin kropp och sitt sinne.

Att bli medveten om sin kropp, sina handlingar och vad man själv mår bra av, det är YOGA!

Vad mår du bra av? Försök att hitta din inre väg och lyssna till vad ditt hjärta vill.


Ny i yoga eller ny hos mig? Du är varmt välkommen att höra av dig om du vill komma och prova.

Nytt på Kroppslyckan!!! Nia- en holistisk träningsform som inspireras av dans, kampsport och yoga! Start vecka 36


Tisdagar

Kl 17-18.15 Pranayoga

kosteryoga15

Kl 18.30-19.30 Nia
IMG_3026

Torsdagar

Kl 17.30-18.45 Hathayoga

Kl 19-20.15 Yinyoga

Söndagar

Kl 18.30-19.50 Vinyasayoga


Passbeskrivning:

Hathayoga –  Vi kombinerar yogapositioner med andningsövningar och för att uppnå balans mellan kropp och sinne. Ett pass för både nybörjare och vana utövare.

Yinyoga – Återhämtning och inre kraft. Vi fokuserar på yin-delarna i kroppen så som skelett, fascia, bindväv, ligament och inre organ samt öppnar upp kroppens energisystem. Övningarna görs sittande eller liggande och vi stannar i varje position under flera minuter samtidigt som vi övar medveten närvaro – mindfulness

Pranayoga – Prana betyder livsenergi och med hjälp av mjuka yoga- och andningsövningar försöker vi släppa taget på strävan och prestation och möta sig själv som den man är. Vi låter prana strömma i våra kroppar och bygga upp oss oavsett förutsättningar. Vi gör övningar som stärker muskler och leder. För dig som vill ha ett lugnare pass.

Vinyasayoga – För dig som utövat yoga tidigare men också för dig som vill ha lite utmaning. Här jobbar vi med både dynamiska och statiska yogarörelser, både enkla och mer utmanande, tillsammans med andning i ett flöde. Ett kraftfullt pass men som också skapar balans och närvaro.

Nia – Nia är flödande och mjukt, kraftfullt och stärkande, rytmiskt och svettigt, meditativt och stilla. I Nia möts öst och väst i en träningsform inspirerad av dans, kampsport, yoga och mindfulness. Dansen ger dig glädje, form, frihet, uttrycksfullhet och kreativitet. Kampsport ger dig distinkta rörelser, kraft, fokus och balans. Yoga/Mindfulness ger dig närvaro, läkning, stillhet och andning.

Yoga och Nia ger dig:

  • Balans, fysiskt och mentalt
  • Ökad kroppsmedvetenhet
  • Ökad känsla av närvaro
  • Mentalt fokus
  • Tillfälle till läkning, fysiskt och själsligt
  • Kontakt med olika delar av din personlighet
  • Kontakt med din kreativitet och lekfullhet
  • Avslappning och energi

Yoga

1 pass / vecka – 1950 kr (15 ggr)

2 pass / vecka – 2500 kr

Nia

10 ggr – 1400 kr (startar v 36)

Yoga + Nia

2 pass/vecka – 2500 kr


10-kort: 1900 kr (finns i begränsat antal), välj fritt under veckan de pass som passar. Gäller även på Nia-klassen.

Extrapass under veckan för dig som redan går en gång: 100 kr, gäller både på Yoga- och Nia-klass.

Enstaka gång för dig som inte går något pass: 200 kr

Tränar du en dag/vecka väljer du vilket pass, om du behöver ta igen eller inte kan den dagen går det bra att komma någon av de andra dagarna.

Plats: Kroppslyckan’s Yogalokal, Forssa Företagscenter, Tegelbruksvägen 1 Bollebygd (samma ingång som Forssa bygg men en trappa upp).

Hösttermin 2018: v 34 – 50 för yogan och v 36-47 för Nia.

Uppehåll 13/9, 16/9, 2/10, 30/10, 1/11, 4/11,


 

HoppasIMG_3023 att vi ses på yogamattan!

För ytterligare info och/eller anmälan, ring 0739-362466 eller maila >> lisa@kroppslyckan.se